Du använder Internet Explorer 7 som är en gammal version. Det ger begränsad funktion och långsammare sidor. Kontakta din IT-support för att uppgradera till senaste versionen.
Rehabvalet logotyp Informationen skrevs ut från rehabvalet.se 2020-11-23

Specialiserad rehabilitering i team

Du som har en neurologisk sjukdom eller skada kan ha rätt till rehabilitering. Specialiserad rehab i team består av en kombination av t.ex. sjukgymnast, läkare/neurolog, arbetsterapeut, neuropsykolog, logoped eller beteendevetare. Stockholms läns landsting har infört vårdval. Det innebär att det är du som patient som väljer var du vill få din rehabilitering.

För att ansöka om specialiserad rehabilitering krävs en mycket detaljerad remiss. Den kan skrivas både av en distriktsläkare eller av en läkare på specialistmottagning. Vi har skapat en särskild blankett för dig som patient, där din läkare får den information hon/han behöver för att skriva remissen. Du hittar blanketten, information om hur du fyller i denna och hur ansökan går till under Mer information till patienter här nedanför.

Det finns många vårdgivare som har avtal med Stockholm. Alla finns med i listan här nedanför. Titta igenom vilka alternativ som erbjuds. Tänk igenom vilken vårdgivare som skulle passa bäst för dig.


(Den anpassade kartan fungerar bara på rehabvalet.se och inte på utskrifter)
De här vårdgivarna är tillgängliga för patienter i Stockholms län och arbetar med neurorehabilitering vid t ex MS (multipel skleros), Parkinson, epilepsi, stroke, ALS (amyotrofisk lateralskleros), post polio, hjärntumör, dystoni och hjärnskador efter olyckor.

Saknar du information om någon vårdgivare för rehabilitering eller rehabiliteringsanläggning, kontakta oss här.

Om du är osäker på vilken slags neurorehab du bör söka eller som du har rätt till, ta gärna hjälp av vår översikt över rehabiliteringskedjan vid stroke, traumatisk hjärnskada, annat akut insjuknande, Parkinson, multipel skleros (MS), annat gradvist insjuknande.

An­nons: